sport

Badmintonketcher guide

badmintonketcher

En badmintonketcher er ikke bare en badmintonketcher. Der findes mange forskellige modeller, som egner sig til forskellige spillere. Der er stor forskel på, om du som nybegynder er på jagt efter din første badmintonketcher, eller om du er elitesportsudøver, som skal have de bedste fordele på banen for at opnå gode resultater. Det kan også være, at du er en af dem, der blot nyder spillet og motionen og derfor er ude for at finde en badmintonketcher, som holder længe.

Nogle af de ting, der kan være stor forskel på med hensyn til den enkelte badmintonketcher kan være:

  • Vægtfordeling
  • Skaftet
  • Teknologier

Vægtfordeling

Vægtfordelingen på en badmintonketcher kan være fordelt på tre forskellige måder. Den kan være hovedtung. Det betyder, at den tungeste del af badmintonketcheren ligger i enden af hovedet. På den måde kommer der størst muligt fart på slaget mod bolden. Det er en fordel, når man skyder de lange skud.

Er man mere til at spille i defensiven, hvor der skal reageres hurtigt og spilles fladt, kan det være en fordel at vælge en hovedlet badmintonketcher. Her er vægten lagt i modsatte ende. Det bevirker, at armen ikke bliver lige så hurtigt træt, og man kan skyde hurtigt, men dog ikke med helt så stor gennemslagskraft som ved den hovedtunge badmintonkecther.

Lige midt imellem disse to typer findes den neutrale vægtfordeling. Denne type er god til at spille kontra med, og man opnår en god føling med bolden. Det skal lige nævnes, at alle badmintonketcherne vejer det samme. Vægtfordelingen er blot et udtryk for, hvordan vægten er fordelt på den enkelte badmintonketcher.

Stivheden i skaftet har indflydelse på gennemslagskraft og præcision

Man kan vælge et fleksibelt skaft, som er en god start for nybegynderen. Når man slår til bolden, vil skaftet bøje en lille smule bagover og fungere som en katapult, så der kommer ekstra fart på bolden. Går man i modsatte ende findes det ekstra stive skaft. Her imellem findes det med medium stivhed og med stift skaft.

Det ekstra stive skaft har ikke så meget power, da skaftet ikke bøjer på samme måde som f.eks. det fleksible skaft. Til gengæld sørger stivheden for, at spilleren opnår en rigtig god præcision, hvilket især er en fordel for elitespillere, der har kraften til at slå til bolden, men som ønsker mere præcision i skuddene.

Forskellige teknologier er også afgørende for badmintonketcheren

Der findes forskellige teknologier, som har stor betydning for den enkelte badmintonketcher. Producenterne vælger ofte at fokusere på teknologier, der fremmer aerodynamikken eller slagkraften.

F.eks. kan man forbedre aerodynamikken ved at gøre selve badmintonketcher hovedet mindre eller rammen på den smallere. Man kan påvirker poweren ved at bestemme vægtfordelingen eller ved at gøre rammen mere fleksibel, så der derved kommer større slagkraft.

Find den badmintonketcher, der matcher dine behov og ønsker

Som du kan læse dig frem til i denne badmintonketcher guide, er der rigtig mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge din badmintonketcher. Derfor vil det være en oplagt mulighed at rådføre dig med nogle professionelle, så i sammen kan finde den helt rigtige badmintonketcher.

Hos Sport-net.dk har de kompetente medarbejdere, som er eksperter i at rådgive i valg af badmintonketcher. Der er det også muligt at returnere den igen, hvis ikke den stemmer overens med forventningerne, så man ikke risikerer at brænde inde med en badmintonketcher, som man ikke kan bruge til noget.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *