Oplevelser

De bedste steder at dykke i Danmark

Person er lige kommet op ad vandet

Danmark er på mange måder en helt overset lille perle for dykkere. Nok kan vi ikke hamle op med subtropiske temperaturer og den fantastiske sigtbarhed som nogle andre lande kan byde på, men de kolde, danske vande har stadig et helt fantastisk dyre- og planteliv og ikke mindst hen i omegnen af 20.000 skibsvrag at tage på opdagelse ved. Så på med dykkerbrillerne og hop en tur i vandet herhjemme!

Uanset om du er klar til scuba diving med alverdens udstyr, eller om du nøjes med dykkerbriller og svømmefødder, så er der hundredvis af gode spots i Danmark. Dykkerklubber er der også masser af, og har du aldrig dykket før, kan det være en rigtig god idé at besøge dit lokale center eller et i nærheden af det sted, hvor du gerne vil dykke.

Men hvor tager man så hen? Her kan du finde en kort beskrivelse af nogle af Danmarks bedste dykkesteder!

Lillebælt

Lillebælt er kendt som et af Nordeuropas bedste dykkerspots og af god grund. Her finder du fantastiske stenrev, undervandsstier og Væggen, der strækker sig helt fra Søbadet til Kongensbrogaarden ved Den Gamle Lillebæltsbro. Alt i alt utrolig meget variation og mulighed for dyk på stenrev, vægdyk, strømdyk og dybdedyk ned til 40 meters dybde!

Er du til den simple version med dykkebriller og svømmefødder findes der også to rigtig gode snorkelstier tæt ved hinanden. I lillebælt finder du masser af liv. Bl.a. findes der store kolonier af søpunge, lyderøde jordbærpolypper og sønelliker.

Øresund

I Øresund mellem Danmark og Sverige mødes vandene fra det salte Kattegat med Østersøen og skaber grundlag for et spændende dyreliv. Ud over 155 forskellige fiskearter, bl.a. de kæmpestore blåfinnede tun, finder du alverdens spændende dyr. Du kan svømme med delfiner, marsvin og sæler, eller kigge på koraller, muslinger, søpindsvin, søstjerner og slangestjerner! Så på med dykkerbrillerne igen, for her er rigtig meget at se!

Derudover findes der i Øresund også masser af skibsvrag fra Danmarks krigstid. Her finder du bl.a. de nyfundne kanonvrag fra starten af 1800-tallet, der først blev genfundet i 2002.

Bornholm

Bornholm er helt sikkert også et nævneværdigt sted for dykkere, da det adskiller sig markant fra andre dykkerspots i Danmark. Saltindholdet i vandet er betydeligt lavere end i resten af Danmark, hvilket bl.a. gør at skibsvragene omkring øen er utrolig intakte.

Derudover byder vandene omkring Bornholm som det eneste sted i Danmark på en stor variation af klippeformationer og huler, specielt omkring Hammershus. Vandet her er dybt og sigtbarheden god, og her findes et rigt dyreliv, der med garanti får dig til at pudse dykkerbrillerne en ekstra gang!

Husk sikkerheden!

Husk altid at dykke sikkert! Vær opmærksom på dine omgivelser og på eventuel trafik på søen og dyk aldrig alene. Har du ingen tidligere erfaring bør du kontakte det nærmeste center, da dykning langt fra er risikofrit. Specielt dykning omkring skibsvrag kan være meget farligt. Gammelt, korrugeret og rustent metal kan nemt skære lige igennem dit udstyr og det er derfor ekstra vigtigt, at du dykker sikkert og sammen med mindst én anden.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *