Vandring

Det bør du pakke til en vandretur

Pakke til vandretur

Det kan være en dejlig oplevelse at tage på vandretur ud i den danske natur. Du kan virkelig opleve naturen og dens luner. I vores ikke så store land kan du endda på selv en kort vandretur opleve både skov og vand.

Det værste på en vandretur er, når du står og mangler noget. Det er derfor en god idé at tænke godt igennem, hvad du skal have med. Med god forberedelse kan du sikre dig en god vandretur, hvor du ikke mangler noget.

(Ekstra) Sorte strømper

Hvis du skal gå langt, og du får våde eller svedige fødder, er det dejligt med et par skiftestrømper. Du kan have et eller to par sorte strømper med i rygsækken. Så har du nogle at skifte med, så du kan gå videre med tørre fødder.

I vores dejlige danske natur vil du mange steder kunne møde mudrede områder. Det kan gøre dine sko og strømper helt sorte. Det kan være en af grundene til ikke at tage hvide strømper på, men at vælge nogle sorte strømper. Så bliver de ikke helt så grimme, hvis du bliver nødt til at vandre i mudder. Mange vandrestøvler er også mørke.

Mad og drikke

Når du skal vandre og bruge energi, skal du også have noget med, der kan give dig energien tilbage. Mængden af mad afhænger af længden på din vandretur. Pak hellere en lille smule for meget. Men pak ikke alt for meget, for du skal jo bære på det.

Drikkelse er vigtigt at have med. Du skal ikke dehydrere på turen, så du skal have noget med, du kan drikke. Det er ikke så vigtigt, hvad du tager med. Bare du kan få noget væske i kroppen. Det er nødvendigt, når du vandrer og sveder.

Find vej og find hjælp

Et par ting, der kan være gode at have med, hvis du skal gå langt, er et kort, et kompas og et førstehjælpssæt. Det er nogle ting, der ikke er så vigtige på den kortere tur. De kan dog være meget nyttige på en længere tur.

Med et kort og et kompas kan du finde vej og komme derhen, hvor du gerne vil hen. Du skal selvfølgelig være i stand til at læse kortet og bruge kompasset. Ellers er det ligegyldigt at have med.

Et lille førstehjælpssæt kan være smart i tilfælde af, at du kommer til skade. Falder du, eller ridser du dig, kan du få renset og lukket af med et plaster. Du kan se nærmere på skaden, når du kommer hjem. Men det er godt lige at kunne fikse en midlertidig løsning.

Kamera

Der kan være mange grunde til at vandre. En af dem er at nyde naturen. Vi har meget smuk natur i Danmark. Du behøver nok ikke at tage ret langt væk hjemmefra, før du finder noget smuk natur.

Vil du have nogle beviser på og minder om den natur, du finder, kan du tage et kamera med. Så kan du tage billeder på din tur. Der kan være smukke udsigter og kønne svampe, som du gerne vil forevige. Så tag et kamera med i rygsækken.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *