Rejse

En aktiv rejse med sport kræver det rigtige udstyr

En ferie fyldt med aktivitet er en god ferie. Men det rigtige udstyr er en forudsætning for, at rejsen bliver så perfekt som muligt. Feriepakker med aktivitet af forskellig art, herunder eksempelvis cykelferier eller skiferier, er blevet populært hos flere rejseselskaber. Derfor er der rig mulighed for, at du kan få en samlet pakke, hvis du længe har gået med et brændende ønske om at komme afsted på en sportsrejse.

Beskyt dig selv mod regnen

De fleste rejsedestinationer kan byde på regn. Og derfor er det altid en god idé at gardere sig imod vejrforholdene med det rette udstyr. Det er især vigtigt, at du investerer i regntøj, der er åndbart, ellers gavner det dig ikke synderligt. Hvis du finder noget, der på samme tid er helt eller delvist strækbart, er det også en fordel for dig, især hvis ferien byder på en cykeltur i regnen.

Uanset om vi befinder os i det danske eller sydlige klima, må vi erkende, at vejret kan svinge rigtig meget. I sydens varme kan der af og til udbryde voldsomme regnbyger, og netop disse kan du gardere dig forholdsvist nemt imod ved at medbringe et regnslag på ferien. Et regnslag kan ligeledes transporteres rundt uden problemer.

Rygsækken er vigtig

En god rygsæk er vigtig, før du drager afsted på din næste aktive rejse. Uanset aktiviteten er det vigtigt, at rygsækken passer til formålet. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvad rygsækken skal bruges til, og hvad den skal bære rundt på. Ved en cykelferie er det eksempelvis rarest med en cykeltaske fremfor en rygsæk.

Skal du derimod på vandretur, er rygsækken ganske enkelt uundværlig. Her er der mange små forhold, som du skal være opmærksom på. De små – og vigtigste ting – som man ofte glemmer, er blandt andet hulning til nakken, der sikrer, at du ikke banker nakken ind i sækken, hver gang du kigger op.

Bæreselerne er lige så vigtige, da de er i kontakt med din krop konstant – og de skal naturligvis være så ideelle til din krop som overhovedet muligt. En af de sidste forhold, du skal være opmærksom på, er kompressionsremme, der giver dig mulighed for at mindske rumfanget, hvis tasken ikke er komplet proppet.

Fodtøjet holder dine fødder komfortable

Når du skal på en aktiv ferie med sport og oplevelser, er fodtøj også en af de vigtigere ting på listen, da den rigtige slags sikrer dig mod smerter og eventuelle skader i fødderne eller andre steder i kroppen. Det rette udstyr er vigtigt i alle henseender, og det er på ingen måde en undtagelse, når vi snakker om fodtøjet, tværtimod.

Gældende for det bedste og mest aktive fodtøj er, at det supplerer med støtte til anklerne, og at det som oftest er vandtæt eller vandafvisende. Hvis du skal ud på en vandretur eller klatretur, og du derfor har købt et par vandresko eller klatresko i god kvalitet, vil du helt sikkert også opleve, at sålen er skridsikker – altså en sål, der giver modstand mod underlaget.

Hvilken aktiv ferie er du til?

Aktiv ferie er et bredt begreb, fordi der findes et hav af forskellige tilbud om aktive ferier. Du kan komme på alt fra yogaferie til vandreferie. Det er ganske enkelt op til dig selv at beslutte, hvad der falder mest i din smag. Hvis du er typen, der foretrækker en charterferie, kan du eventuelt prøve et miks af badeferie og eksempelvis vandre- eller cykelferie.

Det er nemlig også muligt at kombinere en aktiv ferie med badeferier – og det giver dig rig mulighed for, at du både kan få en masse motion, sol, godt selskab og fantastiske oplevelser. Før du investerer i udstyr til ferien, er det vigtigt, at du overvejer, hvad udstyret skal kunne holde til. Skal du eksempelvis på vandreferie, så er det essentielt med et par komfortable vandresko og en god rygsæk.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *