Oplevelser

Få en hund og kom mere udenfor

Personer vandrer i skov med hund

Den bedste kur mod ensomhed og nedtrykthed er helt sikkert at få et kæledyr, og i den sammenhæng er hunden det klart mest oplagte bud.

Det er nemlig et flokdyr med stort F, der aktivt vil komme til at spille en stor rolle i hele familiens liv.

Samtidig er der også nogle afledte fordele ved at få en hund, som man ikke skal underkende værdien af.

Det drejer sig blandt andet om, at man naturligt vil komme langt mere udenfor, hvis man bliver hundeejer – og det er blot endnu en god grund til at slå til, hvis der er hundehvalpe til salg.

Hundehvalpe til salg: det skal du huske

Er man så langt i sine overvejelser om at få en hund, at man er ude og kigge på hundehvalpe til salg, er der et par ting, man skal have i baghovedet.

Som sagt vil man naturligt komme mere udenfor hjemmets fire vægge, hvis man får en hund, men det er meget forskelligt fra race til race, hvor meget motion, de skal have.

Nogle hunde, typisk de mindre racer, skal ikke have ret meget motion, hvorfor de ikke er oplagte at anskaffe sig, hvis man har forventninger om at komme ud på en masse gåture.

Større hunderacer er derimod oftest dem, der kræver mest motion og de længste daglige gåture, så er der den slags hundehvalpe til salg, skal man slå til, hvis frisk luft og motion er en del af formålet med at blive hundeejer.

Daglig motion

Desværre er der alt for mange danskere og mennesker i rige lande generelt, der kæmper med vægten.

Det er hverken optimalt for én selv eller omverdenen, og vil man gerne smide et par kilo, skal man helt sikkert få en hund.

Normalt skal det firbenede familiemedlem luftes tre til fire gange dagligt, og det betyder, at man også selv får en masse sunde gåture.

Slår man til, når der er hundehvalpe til salg, forpligter man sig samtidig til at forhindre, at hunden bliver overvægtig, og det undgår man bedst ved at tilbringe så meget tid med den i den friske luft som muligt.

Som sagt er der forskelle på racerne, men langt de fleste hunde er bygget til action og bevægelse, og derfor vil de elske en masse leg og luftning udenfor.

Vedligehold venskaber

Er man bekymret for, at man ikke kan magte opgaven med de mange gåture, skal man ikke lade sig slå ud.

Man kan nemlig gøre det endnu hyggeligere at gå tur ved at tage en ven med ud og lufte hunden.

Hvis vennen også har været vaks ved havelågen, da der var hundehvalpe til salg, er der potentielt også en god legekammerat til hunden, som blot vil gøre det endnu sjovere og mere givende at gå tur med sin ven.

Det er en supergod måde, hvorpå man kan vedligeholde venskaber, og man kan få mange gode snakke undervejs på en gåtur af gennemsnitlig længde.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *