Oplevelser Outdoor udstyr Tøj

Gode gaver til backpackere

Kender du en der tager en sabbatår som backpacker eller en som elsker at rejse ud i verden med det der kan være i rygsækken og se hvad dagen bringer? Denne rejseform er en livsstil og noget de gør flere gange i livet.

Derfor kan det være en fint at give backpackere en god gave de kan benytte på deres næste rejse. Men hvad giver man en backpacker som måske allerede har alt det nødvendige til turen. Vi forsøger at give dig inspiration i denne artikel.

Hvad er en backpacker?

En backpacker er en betegnelse for en person der rejser ud i verden uden andet end det indhold og udstyr han eller hun kan have i sin rygsæk.

For mange backpackere er det friheden er er spændende, da de ofte blot tager en dag af gangen og ser hvad den bringer. Det er sjældent de mest planlagte ture. Destinationen kan godt være planlangt, men rejsen dertil er nok næppe.

Derudover så er backpackere sjældent bange for at overnatte under åben himmel, i et telt og i det hele taget befinde sig meget i naturen – langt væk fra byen. Ofte er det målet med rejsen. At opleve storslået natur på nærmeste hold.

Gode gaver du kan give en backpacker inden afrejse

Skal du finde en god fødselsdagsgave til en backpacker, så kan du prøve med en af nedenstående gaveideer.

 • Penge – Der er mange backpackere der rejser for små penge og rejsen ender næsten altid med at koste mere end forventet. Derfor kan penge i virkeligheden være en af de bedste gaver du kan give en backpacker.
 • Telt – Måske har backpackeren allerede et telt i forvejen, men det er altid godt at få sit udstyr opgraderet til noget der er bedre eller som måske fylder eller vejer mindre.
 • Sovepose – En ny sovepose der bedre holder på varmen eller fylder mindre kan også være en fantastisk gave til den rejsende.
 • Pandelampe – En god pandelampe kan være guld værd for backpackeren. F.eks. hvis der skal laves mad efter mørkets frembrud eller til når teltet skal sættes op.
 • Navigationsudstyr – Når den rejsende er på farten kan det være nødvendigt, måske endda livsnødvendigt, med noget udstyr til at navigere efter. Det kan være en GPS, et gammeldags kort og lignende.
 • Strøm – Hver gang den rejsende er i nærheden af strøm gælder det om at få ladet telefon og tablet op. Hvis der er langt mellem disse stop, så kan powerbanks være en god gave. Eller en strømadapter der passer til strømstikkene i de lande den rejsende regner med at besøge.
 • J-puden – En praktisk pude der kan pustes luft i og som er dejlig at have hvis den rejsende skal sove på flyet eller andre steder hvor der er lidt ventetid.
 • Rejse-tørresnor – En smart tørresnor der kan hænges tøj op på uden brug af klemmer.
 • Spil – Et spil kort eller andre spil der ikke fylder ret meget, som den rejsende kan spille på turen med sin ledsager eller dem han eller hun møder på sin vej.
 • En oplevelse på vejen

Gode gaver du kan give backpackere ved hjemkomst

Foretrækker du at give backpackeren sin gave ved hjemkomst, så er der også nogle oplagt muligheder, da de især på længere rejser har lidt afsavn, som de vil elske at få indfriet.

 • Velkommen hjem fest – Hold en velkommen hjem fest for backpackeren. Evt. efter et par dage, så det værste jetlag er væk. Til festen kan du invitere de vigtigste personer i backpackeren liv, som han eller hun ikke har set i længe.
 • Mad – Backpackeren har måske savnet bestemte danske retter eller danske specialiteter. Det er ikke unormalt, især ved udenlandsrejser, at det de savner mest er rugbrød, leverpostej eller måske hotdogs, pizza eller en god burger. Uanset hvad backpackeren savner, så kan du få det til at ske. Inviter på cafe til en gang smørrebrød, brunch eller en god burger.
 • Oplevelser – På rejsen har der måske ikke været meget luksus, hvorfor en god gave også sagtens kan være en tur i biografen eller lignende.

Savner du yderligere inspiration til gode gaver til enten ham eller hende, så find mere hjælp på gaveinspiration.dk.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *