Børn Outdoor udstyr Overtøj Regntøj

Regntøj skal være komfortabelt

regntoej-til-boern

Vi kan ligeså godt se det i øjnene. Det danske klima byder på masser af nedbør, og det kan være svært at snige sig uden om det. Regntøj har oftest ry for ikke at være smart og moderne nok, og mange vil derfor oftest hellere vade våde rundt end at iføre sig tøj til vejret. Det er helt forfejlet, da der findes masser af både smart, praktisk og behageligt regntøj fra mange udbydere. Det er vigtigt, at du føler dig veltilpas i dit regntøj, for ellers gider du ikke tage det på, når vejret truer med vind og vand.

Regntøj skal købes til formålet

Regntøj skal selvfølgelig købes til formålet, og ligesom du formodentlig har flere par bukser, flere trøjer, flere sko og mere end en jakke, så burde du også have flere sæt af smart og praktisk regntøj. Cykler du til og fra arbejde, som rigtig mange danskere gør det, så kan det være rigtig smart med noget let regntøj, der ikke fylder mere, end at det kan være i rygsækken, så du altid har det med dig og er klar til brug. Er du typen, der elsker din have, udendørs sport, udendørsarbejde, eller bor du nær flot og vidunderlig natur, har mange udendørs hobbyer? Så bør du naturligvis have masser af lækkert tøj, der egner sig til et aktivt udendørsliv – også under nedbør. Mange mærker laver jakker med nano-behandling, hvilket gør dem vandafvisende, samtidigt med at du sagtens kan ånde i dit tøj. Det er vigtigt, at din krop kan komme af med sin kropsvarme.

Komfort er en vigtig del af godt regntøj (foto eventyrsport.dk)
Komfort er en vigtig del af godt regntøj (foto eventyrsport.dk)

Regntøj skal være let og lækkert at bevæge sig rundt i

Regntøj er ikke bare regntøj. Noget er tungt og posende. Det knitrer, når man går og det er generelt ikke en særlig luftig fornøjelse at have på. Sådan skal det ikke være me regntøj.

Regntøj skal være en let og lækker oplevelse. Det er der mange regntøjsproducenter, der allerede er opmærksomme på. Men måske vidste du ikke, at det faktisk er en mulighed at trække i et åndbart sæt regntøj?

Det er en sand fornøjelse, hvis man er typen, der cykler på skole eller på arbejde. Eller bare typen, der ikke holder sig tilbage med at gå udenfor på regnfulde dage. Her er ret godt sæt regntøj helt uundværligt. Det giver en let og lækker oplevelse, ligesom hvis man har rigtig godt træningstøj på, når man er ude og løbe en tur.

Regntøj findes i mange modeller – vælg den, der passer bedst til dig.

Forskellige former for regntøj

Som du nok har fanget, så er regntøj ikke bare regntøj. Der er forskel på funktionalitet og åndbarhed. Men du skal naturligvis finde den model, der passer til dit behov.

Nogle sæt regntøj er det, man kalder en standardmodel. De er perfekte til dig, der af og til har brug for at trække i et par vandtætte bukser og en tør jakke. Men andre har måske brug for et ekstra lag for at vedblive at være tørre.

Her findes der regntøjsmodeller, hvor alle lynlåse og eventuelle åbninger er dobbelttapede, på den måde undgår du at blive våd på selv den mest regntætte dag.

Regntøj er ikke bare regntøj. Vælg et ekstra isoleret sæt, hvis du tit er på farten på jernhesten i alt slags vejr. Hvis det bare er til roligt weekendbrug, kan du nemt trække i et mere almindeligt sæt regntøj.

regntoej-til-boern

I Danmark kan man altid forvente en del regn i foråret, og man skal derfor være klædt på til det værste. Dette gælder ikke mindst for børn, som gerne vil lege udenfor hele året rundt, og det er derfor bedst at finde nogle regnsæt, børn vil kunne lide. Dermed bliver kampen med at overtale dem til at tage regnsæt børn på lidt mindre, og man vil måske kunne overtale dem ganske hurtigt, efterhånden som de finder ud af, hvor gode deres nye regnsæt børn er.

Regnsæt til børn skal være smart, sidde godt og holde vandet ude

Det vigtigste element, når man skal overbevise ungerne om, at deres nye børneregnsæt er værd at tage på, er, at det ser nogenlunde smart ud. Der er selvfølgelig sjældent nogen, der har set direkte cool ud i regntøj, men det er værd at prøve at finde et regnsæt til børn, som dine unger vil kunne lide. Dernæst er det også vigtigt at vælge et regnsæt børn, som sidder godt på kroppen og giver mulighed for at lege uden at genere barnet og hæmme bevægelsesfriheden for meget. Selvfølgelig kan det være svært at give helt fri bevægelighed i regntøj, men der er altså stadig forskel på, om der er tale om et regnsæt, børn kan bevæge sig i, eller om ungerne bliver irriteret over den manglende bevægelsesfrihed og tager regntøjet af. Endelig er der den måske vigtigste overvejelse, når det handler om regnsæt til børn. Regntøjet skal først og fremmest leve op til sit formål, og det skal derfor kunne holde regnen ude. Som regel er en modstand mod et vandsøjletryk på 3-4000 mm rigeligt, men det er også vigtigt at understrege, at denne vandmodstand ikke er nok, hvis sømme og syninger er af en dårlig kvalitet, og der derfor kommer vand ind i regntøjet alligevel.

Find lækkert regnsæt hos Eventyrsport

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *