Oplevelser

Kom i form med svømning i åbent vand

Mand svømmer i åbent hav

Hvis du gerne vil i god form, men er løbet sur i løbetræning eller ture i fitnesscentret, så er det måske på tide, at du kaster dig ud i en ny og anderledes sport. Der kan nemt gå hverdag i træningen, og så bliver det en sur pligt i stedet for noget sjovt.

Det kan være en god idé at prøve noget helt andet – en sport der også giver et lille adrenalinsus. Hvis du har mod på det, så kast dig ud i en gang åbent vand svømning. Det vil helt sikkert gøre dig i godt humør og give dig et frisk pust i hverdagen, samtidig med at du kommer i god form.

Start i en svømmehal

Hvis du ikke er vant til at svømme eller måske bare er lidt ude af træning, kan det være en god idé at starte med nogle svømmeture i svømmehallen. Åbent vand svømning er nemlig meget anderledes end at svømme i et bassin. Du kommer til at mærke stor forskel, fordi du i åbent vand møder langt mere modstand, end du gør i et bassin.

Åbent vand svømning er en del hårdere på grund af modstanden, men det gør bestemt hverken turen eller træningspasset dårligere – tværtimod. Hvis du gerne vil i form, så er åbent vand svømning en oplagt mulighed. Dog er det en god idé at få teknikkerne på plads i et bassin først, så du ikke skal koncentrere dig om den del, når du skal svømme i åbent vand.

Årstidens betydning

Vandet i havet er naturligvis en del koldere end vandet i et bassin, så hvis du er meget kuldskær, kan det være en god idé at starte med åbent vand svømning i sommertiden og fortsætte med rytmen hen mod efteråret, så kroppen vænner sig til det kolde vand. Du kan sagtens starte til forår eller efterår, men du skal være forberedt på kulden.

Udstyr og sikkerhed

Du skal naturligvis tage højde for sikkerheden, når du svømmer i åbent vand. Noget af det vigtigste man skal vide, når man svømmer i åbent vand er, at man skal have en svømmebøje med sig. Du skal gøre opmærksom på, at du er til stede i vandet, for du kan nemt møde kuttere, fiskere og meget andet, som kan have svært ved at se dig.

Hvis du vil dyrke åbent vand svømning i foråret eller efteråret, er det vigtig med en god våddragt, som kan holde dig varm. Dertil følger sko og dykkerbriller, som også er nødvendigt i de køligere måneder.

Inden du begiver dig ud i åbent vand svømning, er det vigtigt, at du sætter dig rigtig godt ind i hvilke forholdsregler, du bør tage dig. Svøm for eksempel aldrig ud alene og læs op på alle sikkerhedsregler så du er helt klar til en tur i havet.

En god træning

Som udgangspunkt kan du svømme baner i åbent vand lidt på samme måde, som når du svømmer i et bassin. Her er der mere modstand, så det i sig selv giver dig en mere effektiv træning. Hvis du går meget op i træning, kan du læse dig til forskellige træningspas, men som udgangspunkt er det at svømme et x antal meter i åbent vand en udfordring i sig selv.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *