Børn Skitøj

Sådan får du en god skiferie med børnene

Det er fantastisk at være på skiferie med hele familien. Børnene hygger sig og har det sjovt, og så er hele familien samlet om aktive oplevelser i sneen, der giver jer uforglemmelige minder

Er du i gang med at planlægge en skiferie for hele familien, har du måske brug for nogle gode råd, især hvis det er første gang, I skal af sted på ski sammen. Derfor har vi her samlet nogle råd, der kan sikre dig og din familie en rigtig god skiferie, som I sent vil glemme.

Vælg en børnevenlig destination

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt at vælge en destination, der er børnevenlig og passer til hele familiens behov. Der er rigtig mange skisportsområder for begyndere, som skal lære at stå på ski for første gang, men der er samtidig også mange af disse steder, som gør meget ud af at lave nogle gode og trygge børneområder.

Ofte vælger mange at tage til Norge eller Sverige, når de skal på skiferie med børnene, men der er også rigtig mange børnevenlige skisportssteder i Østrig, som giver forældrene lidt mere udfordring. Hos skirejsebureauet Højmark Rejser finder du et stort udvalg af børnevenlige skirejser til Østrig. Her kan du ikke kun booke børnevenlige områder, men derimod en skiferie hvor der er taget hensyn til dine børn med gode tilbud og sjove aktiviteter i børnehøjde.

Når du og din familie tager på skiferie til Østrig med Højmark Rejser, kan børnene blandt andet komme med på dansk skiskole, hvilket giver en stor tryghed for børn, som skal lære at stå på ski for første gang. Derudover kan dine børn også blive en del af Højmark Rejsers forskellige sjove ferieklubber, der arrangerer hyggelige vinteraktiviteter for børn i alle aldre.

Sørg for, at børnene har det rette udstyr

Børnenes tøj og udstyr til skiferien har også en stor betydning for, hvor meget de kommer til at nyde ferien. Kommer børnene først til at fryse eller få ømme fødder i støvlerne, kan det give dem mindre lyst til at tage af sted på skiferie igen.

Når børnene skal have skiudstyr, er det vigtigt at være sikker på, at det hele passer til barnets alder og størrelse. Derfor bør du sikre, at dine børn føler sig godt tilpas i udstyret, inden du køber eller lejer det.

Mindst lige så vigtigt er det, at børnene bliver pakket godt ind i det rette skitøj, så de ikke bliver våde eller begynder at fryse. Sørg derfor for, at børnene er klædt på med tre lag. Det inderste lag skal bestå af skiundertøj, mens det mellemste lag skal være et isolerende lag af åndbart fleece, så fugten kan komme ud. Det yderste lag er naturligvis det vigtigste. Her skal børnene være klædt i et par varme skibusker og en varm skijakke med god bevægelighed, hvor sneen ikke kan komme ind.

Vent med at købe tøj og udstyr til børnene, til de er større. Børnene vokser hurtigt ud af både tøj og støvler, og derfor kan det bedst betale sig at leje eller købe brugt i starten.

Hold nogle gode pauser fra pisterne

For at sikre, at børnene ikke får alt for ømme ben eller bliver trætte af at være ude på pisterne, er det vigtigt med nogle pauser undervejs. Hold ikke kun pause for at få noget at spise, men sørg for at holde nogle pauser, hvor der er tid til hygge og andre aktiviteter.

Når børnene har brug for at komme lidt væk fra pisterne, kan I eksempelvis holde en hyggelig picnic i sneen, hvor der er mulighed for at komme helt ned i gear og nyde solens varme stråler. I kan også tage på en hyggelig kanetur eller tage ud at kælke, som er en sjov aktivitet i sneen for hele familien. Du kan finde flere gode råd til skiferie med børnene her.

Ved at følge disse råd, er der rigtig gode chancer for, at dine børn vil komme til at elske skiferien, så hele familien kan tage af sted igen og igen og få en masse sjove fælles ferieoplevelser.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *