Outdoor udstyr Overtøj Skitøj

Skitøj kan bruges hvert år

skitøj

Fælles for danskerne er, at de holder meget af at tage på forskellige former for ferie i løbet af året. Hertil hører også skiferier, og de kan jo tages mange forskellige steder. Men hvis man virkelig skal kunne nyde sin skiferie, så har man brug for noget ordentligt skitøj. Der er mange aktiviteter, som kræver noget bestemt påklædning, og der er ingen undtagelse på dette område.

Det gode ved skitøj er, at man udelukkende bruger det, når man er på skiferie. Det er selvfølgelig kun få gange om året, at det bliver relevant. Til gengæld kan tøjet holde i mange år, hvis man sørger for at købe det i den rigtige størrelse og i en god kvalitet. Desuden kan en god skijakke for eksempel også bruges som vinterjakke, og på den måde kan man så kombinere forskellige ting og derved spare penge på langt sigt.

Eksempler på nødvendigt skitøj

Der er mange ting, der hører med til et fornuftigt sæt skitøj. Først og fremmest er der jakken, som beskytter kroppen mod kulde og slag. Jakken skal ikke være for stiv og stram at have på, for så vil den være til hindring for skiløbet. Den skal være meget modstandsdygtig, for den vil blive udsat for hårdere påvirkning end normalt for en jakke.

Man skal naturligvis også have et par gode skibukser som en del af sit sæt skitøj. De skal have de samme egenskaber som skijakken, og så må de jo også gerne se lidt pæne ud. Det er altid en fordel at være i stand til at blive kendt på pisten og samtidig tiltrække sig lidt opmærksomhed.

Skitøj omfatter også mange små ting, som sammen udgør en helhed. Handsker, hue, hjelm, halstørklæde og støvler hører også med til et godt sæt skitøj, og man kan med stor fordel købe det hele det samme sted, så man på den måde kan spare lidt.

Pistklar med skitøj mænd

Det er ingen forretning, og desuden en lidt klam fornemmelse, at leje skitøj, når man er af sted på skiferie. Selvfølgelig giver det mening at leje skitøj, hvis det er første gang, man er af sted, og man virkelig har sine tvivl om, hvorvidt skisport er sagen. Men derefter mister det sin ’fidus’. For det første er det sjældent særligt godt kvalitetsskitøj, man kan leje sig til. For det andet er det ikke billigt i længden, hvis man, som stort set alle, der har prøvet at stå på ski og snowboard, synes, at det er sjovt. Og for det tredje så kan det være en lidt underlig oplevelse at trække i noget, som så mange andre også har haft på, uanset hvor glad man ellers er for genbrug. For det er alligevel noget andet. Med genbrug bliver noget, der var en andens til din ejendom, mens noget man lejer, kun midlertidigt er noget, man besidder, og snart skal videregives til nye skilystne kroppe. Der er på en eller anden måde lidt for mange hudceller i tøjet, selvom det nok mest er en mental realitet.

skitøj

Skitøj til mænd skal skisme være i orden!

Det kan meget hurtigt, meget bedre betale sig at købe sit eget skitøj. Det kræver, at man lige researcher lidt på nettet, for at finde det bedste. En tommelfingerregel, som kan hjælpe en lidt på vej, er, at i mange frilufts- og sportsforretninger har de skitøj i rigtig god kvalitet, fordi de kun fører kvalitetsmærker som The North Face og Isbjörn. Desuden er deres ekspedienter uddannede inden for mærkerne og har ofte selv aktive friluftsinteresser, som gør, at de kan give en kyndig og personlig betjening. Det er virkelig en god oplevelse at kunne få vejledning fra nogen, som ved hvad de snakker om. Det er faktisk sjældent i serviceverdenen, hvor man i dag er mere eller mindre overladt til eget research på nettet.
Det er en god idé lige at prøve det hele i forretningen, så man lige er sikker på størrelser selvfølgelig, men også i tilfælde af at der er stropper og den slags, der skal justeres. Man skal nok selv finde ud af det, men hvorfor ikke lige få den hjælp med, mens man er der.

En skijakke til mænd skal være strækbar

For mange mennesker er vinterhalvåret og den kolde tid lig med skiferie. Nogle gentager succesen år efter år og har gjort det, lige siden de var små. For andre er det første gang, og de er måske blevet overtalt af en skientusiast af en partner. Lige meget hvad er det dejligt at have en rejse eller anden form for lyspunkt i den mørke tid, hvor det meste kan virke uoverskueligt og trist. For mange er det uge syv, der er den faste skiferieuge, men det kan selvfølgelig også være, at I vælger at tage af sted på et andet tidspunkt i februar. Nogle tager trofast sydpå, mens andre bliver i Norden, når det gælder skiferier. Om du skal til alperne eller ej, er det vigtigt, at du medbringer en ordentlig skijakke. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilken jakke du har på, når du står på ski. En skijakke skal allerhelst være fremstillet i et materiale, der er både vandafvisende og vindtæt.

En skijakke til mænd skal på ingen måde hæmme bevægelsesfriheden

Når du står i fuld fart ned ad pisterne, er det vigtigt, at din skijakke er strækbar. På den måde hæmmer den ikke din bevægelsesfrihed, når du for eksempel skal bøje i armene eller bøje dig fremover. Et sådant materiale kan for eksempel være softshell, der også er åndbart, så din kropsvarme kan slippe ud, når du først har løbet dig varm. Det er også en god idé at kigge efter en skijakke, der er foret med fleece. Fleece er det oplagte materiale til skitøj, da det er meget let at have på, men også holder kroppen varm selv i minustemperaturer. Skijakker findes i mange forskellige former, designs, farver og materialer, og som med så meget andet, handler det om smag og behag.

Se denne guide til hvilket udstyr du bør købe til skiferien

Share

2 thoughts on “Skitøj kan bruges hvert år”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *