Ikke kategoriseret

Trænger du til en ny hobby? Prøv havkajak

Hvis du elsker vand er havkajak en fantastisk sportsgren (foto eventyrsport.dk)
Hvis du elsker vand er havkajak en fantastisk sportsgren (foto eventyrsport.dk)

Vi ved alle sammen, at det er sundt at dyrke motion. Og så er det faktisk lige meget, hvad du laver. Mange spiller fodbold eller håndbold, fordi de godt kan lide sammenholdet på banen. Andre elsker en tur i hallen til badminton eller måske en tur på tennisbanen om sommeren. Nogle er vilde med løb i skoven eller en cykeltur på mountainbike. Nogle er meget mere til styrketræning og fitness, og de seneste år er det især zumba og andre danse sportsgrene, der er blevet særdeles populære. Men går du og trænger til en ny hobby, men ved du ikke helt, hvad du skal lave, hvad så med at prøve at sejle havkajak?

 

Havkajak – nyd livet på vandet

Havkajak er den ultimative sportsgren til dig, der elsker vand. Det er også smart at være bosat rimelig tæt på vandet, hvis du har mod på at prøve kræfter med havkajakken, så du ikke skal ligge og køre mange kilometer hver gang båden skal ud på bølgerne. Men i Danmark er vi jo så heldige, at mange mennesker bor tæt på havet, og derfor er havkajak også en helt oplagt sportsgren til danskerne.

Havkajak er rigtig god for din kondition, da du bruger dine arme og underkrop til at styre båden fremad. Det kan være rigtigt hårdt at give den gas i modvind og sejle mange kilometer i vandet. Det får konditionen op og er også rigtig god styrketræning til armene og mavemuskler samt rygmusklerne.

Det kræver lidt udstyr at få gang i havkajak sejladsen. Først og fremmest skal du selvfølgelig have en kajak, men i mange havkajak-klubber har du også mulighed for at leje en, hvis du lige vil prøv det af først. Herudover skal du have en våddragt, der kan holde dig flydende og varm i vandet.

Find havkajakker her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *