Skitøj

Vælg det rigtige udstyr til skiferien

En skiferie er en oplagt måde at møde naturen på og komme væk fra hverdagen, hvad enten du er til fart over feltet og alpinski, eller du nyder roen på en langrendstur.

Men hvad skal du være opmærksom på, når du vælger udstyr til din ferie? Og hvor skal du prioritere dine penge i det væld af udstyr, som en skitur kan kræve? Lad os dykke ned i disse spørgsmål, når vi ser på, hvordan du vælger det rigtige udstyr til skiferien.

Danskere på skiferie

Danskerne er vilde med at stå på ski – og med god grund. Findes der snart en mere forfriskende og frihedsgivende følelse end at stå på toppen af pisten og mærke vinden i dit ansigt? Og hvad med følelsen af adrenalin, når du kaster dig ned ad pisten?

Skiferien udgør på denne måde et tiltrængt afbræk for mange mennesker, der opholder sig på kontoret dagen lang. Og samtidig er ferier i naturen med aktiviteter en sjov og anderledes måde at bruge tid sammen med familien. Har du lyst til at bevæge kroppen og gøre noget andet end på daseferien ved poolen, er skiferien derfor uden tvivl det helt rette for dig.

Men åh, kræver skiferier ikke en masse udstyr, tænker du måske? Ja … og nej. Lad os se nærmere på, hvad det kræver at kaste sig ud på pisten.

Hvor skal du hen?

Før du giver dig i kast med at investere i skiudstyr, skal du først stille dig selv spørgsmålet Hvor skal jeg rejse hen? Afhængig af dit svar på dette spørgsmål, kan der nemlig være forskellige krav til det skiudstyr, du skal bruge.

Eksempelvis beskriver mange skientusiaster store temperaturforskelle mellem ski i Norge og i Alperne. Selv om begge oplevelser findes på skisportssteder, opleves kulden nemlig meget forskelligt, og et udtryk for dette er jo nok, at det netop ikke er unormalt at se folk med solbrændte kinder efter en tur sydpå. Dette vil du tilsvarende ikke møde i Norge eller i Sverige, hvor der til gengæld kan være mere sne og frost midt på dagen.

Vælger du at rejse til Norge eller Sverige, må du derfor se i øjnene, at du skal have fat i varmere udstyr, end hvis du rejser mod Alperne. Og rejser du sydpå, vil det samtidig være en god beslutning at medbringe solcreme og gode solbriller med UV-filter.

Her skal du prioritere dine penge

Med denne tanke i baghovedet, kan vi nu gå videre til de egentlige køb, som det er værd for dig at investere i. Er det din første skitur, eller ønsker du at spare på pengene, kan det altid være en god idé at låne dig til udstyr eller at leje. Husk dog, at den bedste komfort og sikkerhed på sigt opnås ved at have dit eget skiudstyr.

Når dette er sagt, taler vi generelt om den følgende liste, når vi diskuterer nødvendigt udstyr til skiferien:

  • Skijakke og -bukser
  • Skiundertøj
  • Skistrømper
  • Fleecetrøje
  • Skibriller
  • Handsker og hue
  • Støvler og ski (kan lejes)
  • Hjelm (kan lejes)

Af disse kan især strømper og handsker fremhæves. Overrasket? Så følg med engang. Har du først fået kolde tæer eller stive hænder, holder du ikke længe på pisten. Af denne grund er skiundertøj også alfa-omega, især hvis du tager til kolde lande på skituren, da det er med undertøjet, at du sikrer dig selv grundvarme.

Altså kan du med god samvittighed sætte ind her, hvis du er ny i skisport og ude for at købe dit eget udstyr. Overvej i denne forbindelse også at investere i et par gode skibriller med farvet glas, da du med sådan et par tydeligere kan se konturerne i sneen, hvilket gør oplevelsen lige 10 % bedre, særligt i snestorm.

Tænk herudover blot kritisk over, hvilken type udstyr du går efter. Ved du allerede nu, at du sveder eller fryser, så vælg produkter, som kan justere din kropstemperatur med gode materialer og åndbarhed.

Og så er du ellers klar til start. Rigtig god fornøjelse.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *